Jolinda@liefslinde.nl
In verwachting?
Van

e gefeliciteerd!


Op dit moment ben ik nog met verlof! 

In de zomer van 2023 hebben wij ons derde kindje verwelkomd. Het was wederom een prachtige en krachtige ervaring! Ik verwacht rond de zomer van 2024 weer te beginnen met cursus geven. Je mag me altijd mailen voor meer informatie. Tot ik weer start met het geven van cursus kun je terecht bij mijn collega's: kijk op https://www.hypnobirthingnederland.nl/docentenpagina/ voor docenten in de buurt.

Happy Birthingday! 

HypnoBirthing® - The Mongan Method

HypnoBirthing is niet alleen een filosofie, maar tevens een techniek. Het is een dankbare, ontspannen en stressvrije manier om een kind te baren, gebaseerd op de wens om alle baby's in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren te laten worden. De moeder kan een gevoel van blijdschap ervaren als ze fysiek en mentaal goed voorbereid is en kan daardoor haar kind rustiger en comfortabeler op de wereld zetten."Je lijf en je baby weten wat ze moeten doen, durf hier op te vertrouwen."
- Liefs Linde -


Binnen de HypnoBirthing gaan we uit van de kracht van de moeder, de natuur en van de samenwerking tussen de moeder en haar baby. Zowel het vrouwenlichaam als de baby weten wat ze moeten doen en kunnen dit in harmonie samen doen. De geboortepartner heeft eveneens een belangrijke en ondersteunende rol in het geboorteproces. Tijdens de cursus bereid je je samen met je geboortepartner optimaal voor op de geboorte van jouw/jullie kindje.


Dit doe je met behulp van educatie, ontspanning, visualisatie, ademhalingstechnieken, een positieve mindset en affirmaties. Je leert je overgeven aan je lijf en krijgt tools die je hierbij helpen. Je gaat de ruimte voelen om mee te gaan met deze krachtige natuurlijke staat. Op deze manier kan de geboorte van je kindje de veilige, mooie en vredige ervaring worden zoals de natuur die bedoeld heeft.

De voordelen van HypnoBirthing:

 • Je doorbreekt het Angst-Spanning-Pijn Syndroom voor, tijdens en na de geboorte
 • Je verkleint de kans op medische ingrepen en de noodzaak van chemische verdoving
 • Je vermindert de kans op uitputting
 • Je verkort de verdunnings- en openingsfase van de baarmoeder, waardoor geboortes doorgaans sneller verlopen
 • Je zorgt voor binding tussen moeder, baby en geboortepartner voor, tijdens en na de geboorte
 • Het stelt de moeder in staat om de natuurlijke impulsen van haar lichaam te volgen
 • Je vermindert de kans op beschadiging van de bekkenbodem
 • Helpt postnatale ongemakken te verminderen
 • Baby's komen rustig ter wereld, passen zich daardoor makkelijker aan en hebben een beter eet- en slaapgedrag.
 • Moeder heeft minder kans op hyperventilatie door de aangeleerde ademhalingstechnieken.
 • De geboorte wordt weer de mooie en vredige ervaring zoals de natuur die bedoeld heeft.

De HypnoBirthing Zwangerschapscursus

Bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur

Je volgt de cursus samen met je geboortepartner (je man, vrouw, moeder, zus of vriendin; degene die aanwezig zal zijn bij de geboorte van je kindje)

Tijdens de cursus leer je verschillende ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken,
visualisaties en geboortehoudingen

Je kunt de groepscursus, privécursus of opfriscursus volgen

Praktische tools, tips en begeleiding, voor zowel de zwangere als de geboortepartner

MIjn cursussen zijn tot aan mijn verlof vol. In de zomer verwachten wij ons derde kindje.
Vanaf het voorjaar van 2024 verwacht ik weer cursus te gaan geven. Ik kan mijn collega's van harte aanbevelen, kijk op https://www.hypnobirthingnederland.nl/docentenpagina/ voor docenten in de buurt 

 

Groepscursus

 • Bestaat uit 5 bijeenkomsten van +/-2,5 uur
 • In groepsverband, met maximaal 4 andere stellen
 • Inclusief het orginele Nederlandse HypnoBirthing boek, aanvullend cursusmateriaal en mp3's
 • Op locatie in de gemeente Hardenberg
 • Prijs €295,-

Privécursus

 • Semi gelijk aan groepscursus, met jullie in overleg.
 • Privé, bij jullie thuis
 • Data en tijdstip in overleg
 • Inclusief het orginele Nederlandse HypnoBirthing boek, aanvullend cursusmateriaal en mp3's
 • Exclusief kilometervergoeding
 • Prijs €400,-

Opfriscursus

 • Voor stellen die de HypnoBirthing cursus al eerder gevolgd hebben, maar tijdens een nieuwe zwangerschap willen opfrissen/gericht op jullie wensen
 • Bestaat uit 2 bijeenkomsten van +/- 2 uur
 • Privé, bij jullie thuis
 • Excl. kilometervergoeding
 • Prijs €195,-

Veelgestelde vragen:

 • Wanneer kan ik de cursus het beste volgen?
  Het mooiste is om te starten met de cursus tussen de 20 en 32 weken van je zwangerschap. Ben je al verder in je zwangerschap en wil je toch graag de cursus volgen? We kunnen een cursus op maat voor je maken, neem even contact op voor de mogelijkheden.


 • Krijg ik een vergoeding vanuit mijn verzekering voor de cursus?
  Aangezien Liefs Linde aangesloten is bij de Vereniging van HypnoBirthing docenten Nederland en België heb je in de meeste gevallen recht op een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg je eigen verzekering voor de exacte bedragen.


 • Mijn partner wil niet mee naar de zwangerschapscursus, kan ik alleen komen?
  Binnen de HypnoBirthing gaan we uit van de samenwerking tussen de moeder, de baby, de natuur en de geboortepartner. De geboortepartner heeft een belangrijke rol in het geboorteproces. Maar wat als je partner niet met je mee wil naar de zwangerschapscursus? Niets moet. Ik ben er voor jullie, om jullie de handreikingen aan te bieden om mee te helpen aan een zachte en kalme geboorte. Vraag jezelf af wat je nodig hebt, tijdens de zwangerschap en tijdens de geboorte en wie jou daar bij kan ondersteunen.


 • Ik woon buiten de gemeente Hardenberg, maar wil wel graag de HypnoBirthing cursus van Liefs Linde volgen.
  Wat zijn de opties?

  In overleg is er heel veel mogelijk. Bel of mail even, dan kijken we samen naar je wensen en wat ik voor je kan betekenen.


 • Waar vindt de cursus plaats?
  Dit is afhankelijk van welke cursus je volgt. De privé- en opfriscursus vindt bij je thuis plaats. De groepscursus wordt op locatie in de gemeente Hardenberg gegeven, of bij jullie/de andere stellen thuis, zie voorwaarden.


Voorwaarden

- Na definitieve aanmelding ontvang je een factuur met de aanbetaling van €75,-. Je wordt verzocht het restantbedrag uiterlijk 1 week voor aanvang van de cursus te voldoen.
 

- De groepscursus gaat door bij een minimale aanmelding van 2 stellen. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt de cursus omgezet naar een privécursus bij jullie thuis, tegen gereduceerd tarief (excl. evt. reiskosten).
 

- De groepscursus vindt (waar mogelijk gezien de maatregelen) plaats op locatie bij een minimum van 3 aanmeldingen en hanteer ik een cursusprijs van €295,-. Bij 2 aanmeldingen vindt de cursus gezamenlijk plaats bij de stellen thuis en hanteer ik een cursusprijs van €250,-.
 

- Mocht je je na aanmelding bedenken, dan gaan we kijken of we samen een andere mogelijkheid voor je kunnen bedenken. Evt. al voldaan deelname geld wordt teruggestort, met uitzondering van de aanbetaling.

 

- Mocht je onverhoopts verhinderd zijn om deel te nemen aan een bijeenkomst, dan gaan we samen op zoek naar een passende oplossing. Dit kan zijn dat je (tegen meerprijs) de bijeenkomst privé inhaalt.


- In het geval van een vroeggeboorte is er mogelijkheid tot restitutie van een deel van het deelnamebedrag voor de gemiste bijeenkomst(en).

 

Recensies

"Angst en onzekerheid heeft plaats gemaakt voor vertrouwen en kracht"

De HypnoBirthing cursus van Liefs Linde heeft meer diepgang gebracht in alles rondom onze zwangerschap, geboorte en de toekomst met ons 1e kindje. Jolinda heeft ons stap voor stap zelf laten ontdekken waar onze geboortevoorkeuren liggen. Angst en onzekerheid heeft plaats gemaakt voor vertrouwen en kracht om deze speciale gebeurtenissen samen te ervaren en ervan te genieten! We zijn als partners en aanstaande ouders nog dichter bij elkaar gekomen. Dit veilige en vertrouwde gevoel gunnen we iedere aanstaande ouder!
- Ruth & Frank -

"Ik raad deze cursus aan elke ouder en geboortepartner aan"

Wat een geweldige cursus, ik raad deze cursus aan elke ouder en geboortepartner aan als je met zekerheid, in ontspanning een prachtige kalme zwangerschap en geboorte wenst.

Naast de opzet van de cursus, was het vooral Jolinda, die deze cursus tot een succes maakte. Zij is zo liefdevol, open, heel bekwaam en connect met iedereen op een manier dat bij hen past. Er was ruimte voor zowel nuchterheid als vrijheid en ze weet iedereen op hun gemak te stellen. Elke avond had ze lekkere hapjes meegenomen en hing er een ontspannen sfeer.

Ik ben zo blij dat ik deze cursus met mijn man kon doen, hierdoor voelen wij ons meer een team, zelfverzekerd en zonder angst. En vol vertrouwen kijken we nu al uit naar de geboorte van onze zoon.
Dankjewel Jolinda!

- Nelleke & Wouter -


"We zijn heel blij dat we voor HypnoBirthing gekozen hebben"

"Jolinda is een uitstekende cursusleider, haar enthousiasme en kennis over HypnoBirthing weet ze goed over te brengen. We zijn heel blij dat we voor HypnoBirthing en de cursus van Jolinda gekozen hebben.
We staan positief tegenover de bevalling!"
- Deze ouders wensen anoniem te blijven -

"De gehele cursus is duidelijk en voelt als
een warm bad"

"We hebben met veel plezier de HypnoBirthing cursus gevolgd bij Jolinda. De gehele cursus is duidelijk en voelt als een warm bad. Je krijgt veel tools om in te zetten voor, tijdens en na de bevalling. Het geeft je veel vertrouwen in je eigen kunnen en de samenwerking met zijn drietjes. Met fijne ontspannende oefeningen en ademhalingstechnieken die je tijdens het geboorteproces in kan zetten."
- Niki & Bart -

"Angst heeft plaats gemaakt voor kracht en vertrouwen"

Na het volgend van de HypnoBirthing zwangerschapscursus bij Liefs Linde leven wij nu vol vertrouwen richting de geboorte van ons kindje. Voor de cursus had ik best wel angst voor de bevalling.
Door alle informatie en oefeningen die we hebben gekregen en geleerd tijdens de cursus, heeft angst plaats gemaakt voor kracht en vertrouwen. Jolinda kan vol passie en enthousiasme vertellen over werkelijk alles wat met de zwangerschap en geboorte te maken heeft. Ze stelt je op je gemak, en geen vraag is te gek tijdens de cursus. Je krijgt een reëel beeld van de bevalling en word bewust dat jij, als aanstaande ouders degene bent die de regie tijdens iets heel belangrijks in je leven in handen hebt.
We kunnen niet wachten om onze kleine straks in onze handen te houden!
- Carin & Dennis-


"De hypnobirthingcursus bij Jolinda is een aanrader!"

De hypnobirthingcursus bij Jolinda is een aanrader! Hoewel we hypnobirthing in eerste instantie wel wat zweverig vonden klinken, is Jolinda heerlijk nuchter en kun je zelf uit de cursus halen wat je prettig vindt. De algemene inhoud van de cursus, maar zeker ook Jolinda’s enthousiasme en haar eigen ervaringen hebben er bij ons voor gezorgd dat we met meer rust en vertrouwen de geboorte tegemoet zien.

- Arianne & Dinand-


"Een mooie cursus met een prettige manier van lesgeven"

Ik kijk met veel plezier terug op de Hypnobirthing cursus die we bij Jolinda/Liefs Linde hebben gevolgd. Ik heb de cursus ervaren als erg leerzaam. We hebben veel geleerd over de geboorte en hoe we ons kunnen voorbereiden op een rustige en ontspannen geboorte, zoals wij deze voor ons zien en wensen. Hierbij wisselde Jolinda op een prettige manier af tussen theorie en praktijk(oefeningen). Jolinda leidt de cursus op een prettige en ongedwongen manier,veel informatie en uitleg met ondersteunend beeldmateriaal, maar ook ruimte voor vragen en dialoog. De technieken die ik geleerd heb tijdens de cursus zijn waardevol en neem ik met mij mee, ook na de geboorte. De Hypnobirthing cursus heeft mij zelfvertrouwen gegeven, ik voel me goed voorbereid en zie uit naar de geboorte van ons kindje.

- Jennifer & Jan-


"Wij kijken op een positieve manier uit naar de geboorte van onze zoon"

Dankzij de cursus van Liefs Linde hebben wij een duidelijker beeld gekregen van wat wij zelf belangrijk vinden omtrent de aankomende geboorte. We weten wat er in mijn lichaam gaande is straks en durven echt te vertrouwen op de natuur. We weten welke ontspanningsoefeningen wij gaan inzetten tijdens het geboorteproces. Wij kijken op een positieve manier uit naar de geboorte van onze zoon!

- Deze ouders wensen anoniem te blijven -


"Wij raden de cursus aan iedereen aan omdat we het iedereen gunnen om positief en met vertrouwen naar de bevalling toe te leven! "

Jolinda is een rustige, bekwame en passievolle vrouw die ons het vertrouwen heeft gegeven in een natuurlijke, kalme en prachtige geboorte. We hebben veel inzichten opgedaan en praktische tips gekregen hoe wij de regie over onze geboorte kunnen nemen.
- Charlotte & Sander -